top of page
20170521-IMG_8292 (1).jpg

Neon Vokal er en vokalgruppe med 6 dedikerte unge sangere og springer ut fra Lillestrøm.

Neon Vokal blir benyttet til et vidt spekter av arrangementer, alt fra store og små konserter til større eventer, backing for kjente artister eller som underholdningsinnslag på offentlige arrangementer i regi av blant annet Lillestrøm og Oslo kommune.

Repertoaret spenner fra norsk folkemusikk og klassisk til jazz og pop, alt etter behov eller hvilket arrangement de er med på.

Gruppa er kjent for å skape begeistring hos publikum med sine lekne og vakre arrangementer over folketoner og populærmusikk. 

Vokalgruppa ønsker også å være en pådriver for å utvikle ny musikk og har bestilt en rekke komposisjoner og arrangementer av blant andre Frank Havrøy, Peter Baden, Hans Olav Baden, Lars Andreas Haug, Håvard Gravdal, Edvard Synnes og Arild Stav. Noen av sangerne skriver også musikk for ensemblet. Klikk her for mer info om disse.

Tidligere kunstnerisk leder er Ingrid Danbolt, som har korledelse hovedfag fra Norges musikkhøgskole. Hun har mottatt to internasjonale dirigentpriser samt Skedsmo kommunes kulturpris og Kulturprisen for barn og unge i Skedsmo. I dag arbeider gruppa uten fast dirigent, men samarbeider ofte med eksterne instruktører som blant annet Jostein Hasselgård og Elisabeth Anvik. 

Gruppa har en rekke topplasseringer i nasjonale og internasjonale korkonkurranser, og ble i oktober 2017 kåret til Norgesmester for kor 2017-19. Nærmere 50 ensembler fra hele landet deltok i NM, og begeistringen var stor da konkurransens yngste deltakere stakk av med selveste Norgesmestertittelen! I dag deltar gruppa på internasjonale korfestivaler, arrangerer egne konserter og gav ut sin første juleplate Hører juleklokker ringe julen 2022. I juni 2023 slipper de EP-en evig med folkemusikk spilt inn med instrumentalistene Jo Asgeir Lie og Frøydis Grorud. 

bottom of page